Arsenal F.C.

Gillar man fotboll så har man ganska klart för sig vilket Arsenal F.C. är för lag, för dig som inte riktigt vet så kan det nämnas att klubben håller till i stadsdelen Islington i norra delarna av London. Hemmaarenan är den mäktiga Emirates Stadium och ligger bredvid den gamla arenan, Arsenal Stadium som för de flesta är känd som Highbury.

Arsenal

Arsenal är en av de största fotbollsklubbarna som kämpar i Premier League och är en av de mest framgångsrika klubbarna inte bara i England utan även i världen. Stödet för Arsenal är enormt och de som supportar för laget anses vara en av de största i världen. Dessa supporters finns över hela världen och man visar verkligen att man stöttar sitt lag. Oberoende på om du bor i England eller i något annat land så finns det supporterklubbar som ger laget sitt stöd.

Det finns ett motto hos de mest hängivna och trognaste supportrarna som lyder Victoria Concordia Crescit och detta betyder Segern växer ur harmoni, det hela kommer ur ett programblad som kom 1948 och som blev en del av supporterklubbens märke. Mottot gick inte att skydda som varumärke men finns med och lever i allra högsta grad som motto för alla supportrar.

Många duktiga spelare har spelat med detta fantastiska fotbolls lag och visst har vi haft en del duktiga Svenska fotbollsspelare som haft förmånen att spela för Arsenal F.C. För att nämna några: Anders Limpar, Stefan Schwarz, Fredrik Ljungberg, Sebastian Larsson, Rami Shaaban.

Foto: Kostas Koutsaftikis / Shutterstock.com