Avgörs Premier League redan på söndag?

Enligt många experter så kan Premier League kommat att avgöras redan denna söndag. Vinner ledarna Manchester City mot derbykonkurrenten Manchester United, som numera ligger tvåa i tabellen, kopplar de nämligen ett stenhårt grepp över ligan och frågan är om något lag därefter kan komma ikapp? Detta trots att fler än hälften av omgångarna i årets säsong fortfarande kvarstår på spelschemat.

Nu på söndag den 10/12 så möts innehavaren av förstaplatsen i Premier League (Manchester City) laget på andra plats (Manchester United) i en derbymatch som det sannerligen kommer att spraka om. Chansen är nämligen stor att Manchester City i princip lyckas säkra sin ligatitel redan i detta skede genom en seger, eftersom man i sådana fall får ett så pass stort försprång på resterande lag. Självfallet kan otroligt mycket komma att hända än, då mer än hälften av omgångarna fortfarande kvarstår, men samtidigt finns det ingenting som tyder på att City är på väg att börja vackla.

Hur häftigt hade det inte varit att själv få finnas närvarande på läktaren under en match av detta slag i någon utav färgerna, när insatserna nu är såpass höga som de är! Mest troligt så kommer det vara en helt otrolig stämning under matchen och glädjen lär bli stor på antingen den ena eller den andra sidan beroende på vilket av de båda lagen som går segrande ur matchen.

Det blir helt enkelt att sitta bänkad framför tv:n under helgen med en chipspåse nära till hands, då det helt enkelt inte är ett alternativ att missa denna stormatch mellan de båda giganterna. Spännande är bara förnamnet!