Fotboll vs Hockey

På frågan vilken sport som är större så är nog svaret fotboll men om man frågar vilken sport som är roligaste så blir nog svaret rätt så varierande beroende på vem du frågar. Och var den man frågar bor, finns det ett bra hockeylag så är nog hockey det som gäller, är det ett fotbollsspelande ställen man befinner sig på så är det fotboll som gäller.

sports-guy

Sedan så finns det naturligtvis personer som älskar både fotboll och ishockey och håller på olika lag bara för att man älskar sport överhuvudtaget.

Fotboll

Som sport så är ju fotboll den sport som flest utövar runt om i världen. Enligt FIFA så finns det 265 miljoner spelare runt om i världen och att Costa Rica är det land som är galnast i fotboll. På en lista med personer som spelar fotboll så hamnar Sverige lite på efterkälken på plats nummer 50 och en miljon som spelar fotboll jämfört med Tyskland och sina 16.3 miljoner som kickar boll. Fotboll är helt klart en världssport och det finns många små klubbar som spelar för det stora nöjets skull.

Ishockey

Sverige är ett stort hockeyland och många njuter av SHL samt andra ligor och de matcher som spelas under säsongen för hockey. För många av de svenska spelarna som idag kanske spelar i NHL började det med ett par skridskor hemma vid på någon hemmaspolad plan. Och det känns som om fortfarande så börjas det tidigt med att få åka skridskor både i skola och hemma privat. Man skaffar utrustning för detta rätt så tidigt och tiden utvisar hur pass stort intresset blir. Vem vet det kanske finns en talang därhemma som kommer att göra hockeykarriär.