Fotbolls EM 2016 under luppen

I skrivande stund börjar årets fotbolls EM röra sig mot sin slutfas. Imorgon vankas den första semifinalen och den 10/7 går den stora finalen av stapeln.

football-em-france-2016

Även om vi nu är en bra bit in i årets fotbolls EM-turnering, som denna gång hålls i Frankrike, är fortfarande evenemanget på de flestas läppar. Få européer har nog faktiskt undgått denna jättelika fotbollsfest, som faktiskt även bidrar till mycket mer än bara massvis med bra tillfällen att bevittna fotbollsmatcher i absoluta världsklass. Ett evenemang av denna storlek drar till exempel en stor ström av turister till Frankrike, något som helt klart påverkar många utav landets företagare i positiv bemärkelse.

Spelmässigt har EM hittills bjudit oss på en rad fina mål och överlag riktigt bra fotboll. Som alltid finns det dock matcher som lämnar mer att önska och där nerverna lägger sig likt ett lock och stundtals håller tillbaka ländernas spelartrupper en aning, vilket får dem svårt att spela ut sitt fulla register. Det finns även möten där vissa lag verkar ha varit det andra lagets kryptonit, trots att allt på pappret säger att det borde ha varit en enkel vinst för ett utav lagen. Jag tänker bland annat på den inledande matchen för Sverige, där Irland totalt demolerade det svenska anfallet som ärligt nog inte fick mycket av en syl i vädret. Tack och lov ledde dock en irländskt självmål till att vi åtminstone fick med oss en pinne i bagaget.

Frågan nu är hur de resterande matcherna kommer att arta sig och vilka som slutligen tar sig till den ärorika finalmatchen som alltid är kul att beskåda. Som alltid är det svårt att sia om detta, men som tur är har en hel del svenska sajter tagit sig an uppgiften att analysera och spekulera inför mötena, vilket vi vanliga dödliga enkelt kan ta del av genom några klick med musen.