Spela på fotboll

Fotboll är världens populäraste sport. Det gäller för alla oss som själv spelar, oss som älskar att titta och alla oss som vecka efter vecka tippar på fotboll.

kyiv-during-football-game

Fast hur tippar du bäst? Även om du redan är en van tippare har du säkert någon gång funderat om det finns klokare sätt att göra dina insatser.

Proffsråd online

Det enklaste rådet är: besök en av de sajter som har professionell tipshjälp, som Tippat.se, här sitter hängivna fotbollsentusiaster och gör analyser på dagens matcher, både rent sportmässigt och efter vilka odds du kan få.

Kunskap om klubben

Som i de flesta sammanhang är kunskap avgörande. Det vet du som under lång tid har följt Premier League, kanske ända sedan Tipsextra började sända matcher. Om du under många år har följt Arsenal, Manchester United, Liverpool och de andra stora svensklagen, så vet du det mesta om klubbarnas ärkerivaler, favoritmotståndare mm. Dessutom hur deras manager reagerar när laget leder, när de ligger under och även de som brukar få stora darren när de leder ligan med några omgångar kvar. Allt det här är sådant du har nytta av när du ska tippa.

Kunskap om spelartruppen

De klassiska storlagen har ofta en både stark och bred trupp och är därför inte lika känsliga för skador. Dock finns nästan alltid en eller flera superstjärnor: om någon av dem är borta på grund av skador eller landslagsuppdrag kan det förändra förutsättningarna helt. Det vet du ifall du kan allt om spelartruppen.

Kunskap om sannolikhet

Det är viktigt att veta så mycket det går om klubben och spelarna, men det är inte allt. För att bli framgångsrik tippare måste du också ställa dig frågan ‘hur sannolikt är det att X händer?’ Spelbolagen avskyr när favoriterna vinner, just för att de oftast gör det. Det du bör fundera på är om oddset på storfavoriten visserligen är lågt, men du ändå anser att sannolikheten för vinst är så bergsäker att det är värd ett spel.