Spela på oddsen

Många väljer att satsa några kronor eller några hundralappar när det är en stor fotbollsmatch på G. För den som är nybörjare kanske man fråga sig vad man ska tänka på, om något, innan man sätter igång? 

betting_423936853

Bra odds

Först måste man hitta en sajt som tipsar om bra odds. Det ska gärna vara en sajt som inte sponsras av en specifik oddssajt, eftersom man tappar objektiviteten när de endast kan prata om oddsen på en enda sajt. Det kan ta ett tag att lära sig om vad som är ett bra odds eller inte, men sådan lärdomar är snabba att förstå. Bra odds betyder inte garanterad vinst, för då är de för låga så man vinner knappt på dem. Istället ska det vara en god chans till vinst och att det blir en vinst där man faktiskt går plus.

Ta odds med en nypa salt

Det absolut viktigaste att veta om betting är att man ska ta oddsen med en nypa salt. Fotboll är inte en vetenskap, bara för att ett lag brukar vinna betyder inte automatiskt att de kommer att vinna. Och under senaste åren har vi sett hur otippade lag helt plötsligt tar ledningen. Ett av de främsta exemplen är så klart Islands prestation i årets EM. De har aldrig kvalat in så högt tidigare och plötsligt befinner de sig i semifinal med en hel värld som hejar på dem, även de som borde heja på motståndarlaget. Så klart tog de sig inte vidare till final, men oddsen var så klart negativt inställda mot Island. Samma sak hände när Tyskland skulle möta Brasilien i VM. I Brasilien är fotboll religion och deras lag är starkt, det fanns ingen tvekan om vilka som skulle bli världsmästare. Och ändå vann Tyskland med 7-1!