Tips för att se fotboll liv utomlands

Som fotbollsfan är det inte konstigt att man vill se en riktigt stor match. Det största vi ser i Sverige brukar vara SM men visst vore det otroligt att få se VM eller en riktigt Permier League-match på plats?

När du åker utomlands för att se fotboll behöver du ha planerat en del i förväg. Du behöver först och främst ha en biljett till matchen. Det kan du skaffa genom en resebyrå som också hjälper till att ordna resan dit. Om du hellre vill boka resan själv får du leta upp vilken plats du kan köpa en biljett för att exempelvis får se avgörandet i Premier League. Läs på om arenan innan du åker, försök att få fram information om var supportrarna brukar sitta och om det finns platser som stammisarna avråder från att boka.

Själva resan är nästa del som måste fixas. Det brukar alltid gå att boka en flygstol eller tågbiljett genom Europa men ju tidigare du är ute desto billigare blir resan och större chans att du får åka den dag och tid du önskar. Kolla upp hur du tar dig från flygplatsen till ditt boende. Ta reda på hur du tar dig från boendet till arenan och tillbaka. Kollektivtrafiken kan vara effektivare än i Sverige på en del ställen medan andra är de betydligt sämre.